Scolio Spa Novi Sad
Usluge

Face Fitness

Ovo je tretman lica koji stimulacijom na dublja tkiva lica (mišiće, masti i kosti) usporava starenje, smanjuje postojeće znakove starenja i doprinosi zdravijem i lepšem izgledu lica. Za najbolje rezultate preporučuje se serija od 8 do 10 tretmana jednom nedeljno, a zatim održavanje rezultata jednom mesečno.

Tokom tretmana se koriste 100% prirodni proizvodi, ručno izrađeni od pažljivo biranih sastojaka.

Benefiti:
 • zateže i podiže opušteno lice
 • smanjuje bore i usporava nastanak novih
 • oslobađa od napetosti lice, vrat i glavu
 • pokreće cirkulaciju i limfu
 • smanjuje podočnjake, kesice, nadutost
 • deluje pozitivno na glavobolju, anksioznost, stres, depresiju, nesanicu

Masaže

Ukoliko želite da se rešite stresa, umora i potrebna Vam je relaksacija mišića i opuštanje, masaže su idealno rešenje.
Usluge masaže možete zakazati tokom korišćenja Spa Centra, ali i kao posebnu uslugu.

1Relax masaža

Relaks masaža ima svoj glavni i jedini cilj, a to je maksimalno OPUŠTANJE. To je blaga, prijatna masaža, uz tihu i laganu muziku koju klijenti prosto obožavaju. Terapeut izvodi spore, nežne pokrete umerenog pritiska kako bi se mišići u potpunosti opustili a samim tim dolazi i do smanjenja stresa i napetosti - jer se ujedno opušta i nervni sistem. Ova masaža NE SLUŽI za ublažavanje hroničnog bola nego isključivo za OPUŠTANJE.

Može se raditi relax masaža celog tela ili parcijalno što podrazumeva masažu određenih segmenata tela (glava, ramena, ruke, noge, stopala...)

Prednosti relax masaže:

 • doprinosi spuštanju krvnog pritiska
 • poboljsava perifernu cirkulaciju
 • poboljsava tonus i izgled kože
 • smanjuje napetost mišića i olakšava tegobe izazvane glavoboljom
 • smanjuje stres

2Sportska masaža
Sportska masaža je sistematska manipulacija mekih tkiva tela koja se fokusira na mišiće bitne za određeni sport. Ona se može koristiti pre, posle i tokom treninga, i kao deo rehabilitacije. Benefite koje njome ostvarujemo su korisni za um (psihološki) i za telo (fiziološki):
 • povećanje opsega pokreta
 • povećanje fleksibilnosti
 • smanjena napetost mišića
 • smanjena neuroločka ekcitabilnost (opušteniji nervi)
 • smanjeni grčevi mišića
 • bolji san
 • povećana eliminacija otpadnih proizvoda vežbanja (mlečna kiselina)
 • smanjena mogućnost povrede
 • skraćeno vreme oporavka između treninga
3Terapeutska masaža
Terapeutska masaža je ručna masaža. Ona uključuje razne napredne modalitete koji poboljšavaju prirodno restorativno funkcionisanje tela. Lagan i čvrst dodir koristi se za oslobađanje napetosti, opuštanje mišica, povećanje cirkulacije krvi i limfe i daje osećaj smirenosti.
Terapeutska masaža se može koristiti kao kolaborativni, podržavajući dodatak konvencionalnom medicinskom tretmanu bolesti i povreda, ublažavanju bola i stresa, pomaganju zaceljenja mekih tkiva i revitalizaciji tela.
Takođe, redovna masaža može poboljšati zdravlje, pružajući opuštanje, oslobađanje mišićne zategnutosti, oslobađanje od anksioznosti i napetosti i uravnotežene aspekte tela / uma / duha.
4Gua sha masaža
Guasha je drevna tehnika kineske tradicionalne medicine koja koristi pločicu nepravilnog oblika za masiranje, manipulaciju i stimulaciju specifičnih energetskih tačaka. Masaža se izvodi pokretima struganja koji oslobađaju cirkulaciju, pospešuju limfnu trenažu i izbacivanje toksina. Možemo je primenjivati samostalno ili kao deo tretmana. Korisna je kod lečenja glavobolje, menstrualnih tegoba, vrtoglavice, astme, bol u tetivama i kostima, istegnuća, prehlada...
5Antistres masaža
Antistres masaža predstavlja kombinaciju relax i terapeutske masaže. Pokreti su duži, sporiji ali po potrebi se i jače produbljuju u tkivo. Akcenat se stavlja na masažu glave i vrata, dlanova i stopala. Terapeut detaljno prelazi svaku tačku bola, opušta je, isteže vrat i izvlači ramena i trudi se da Vam pruži osećaj oslobađanja.
6Anticelulit masaža
Anticelulit masaža razbija krupne grudve masnog potkožnog tkiva (celilit) i podstiče cirkulaciju. Na taj način se razbijaju masne naslage i ravnomerno rasporedjuju ispod kože te celulit postaje manje vidljiv a koža postaje zategnutija i elastičnija.
Anticelulit masaža nije ni malo nezna, ume da bude neprijatna i nelagodna ali klijenti to izdrzavaju jer daje odlicne rezultate. Tokom dolaska na masaze potrebno je piti minimun 2l vode dnevno i korigovati ishranu.
7Maderoterapija
Maderoterapija je anticelulit tretman - terapija drvenim, anatomski dizajniranim oklagijama što tretman čini potpuno prirodnim.
Alternativa je klasičnim anticelulit masažama i namenjena je klijentima sa disproporcionalnim masnim naslagama na telu i višegodišnjim celulitom.
Prednost je u intenzivnom pritisku na vlakna tkiva i celulita, što dovodi do ubrzanja metabolizma, uklanjanjanja masnih naslaga i toksina iz organizma.
8Refleksologija stopala
Refleksologija je stara grana tradicionalne medicine koju vekovima primenjuju narodi Dalekog Istoka i Egipta.
Naša stopala predstavljaju mapu delova tela i unutrašnjih organa, te pritiskom određenih tačaka delujemo pozitivno na njih. To nije uobičajena masaža stopala. Ovde je reč o specifičnom pritisku na refleksne tačke odgovarajućih organa.
Masaža stopala ima snažan relaksirajući efekat jer se na stopalu nalazi sedam hiljada nervnih završetaka povezanih sa svim delovima tela.

Spa

Pored masaža, nudimo Saunu i Jacuzzi

1Sauna
Sauna u velikoj meri pozitivno utiče na Vaše zdravlje. Preznojavanjem tela dolazi do oslobađanja organizma od štetnih materija, od napetosti i stresa. Na taj način se poboljšava cirkulacija, a koža dobija zdravi sjaj i elastičnost.
2Jacuzzi
Za opuštanje, beg od svakodnevnih obaveza i posla, u ponudi Spa Centra je đakuzi.
Korišćenje đakuzija utiče pozitivno na Vaše mišiće, na Vaš kvalitetan san i oslobađanje od stresa.